Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDAgder Renovasjon

Agder renovasjon

Mottaker av Merket for god design 2014 i kategorien Visuell kommunikasjon, Agder renovasjon DA og Innoventi (designbyrå) for visuell identitet for Agder Renovasjon. Foto: Helene Røiseland.

 

Visuell kommunikasjon: Agder Renovasjon – visuell kommunikasjon.

Verdifull søppel: Agder Renovasjon ønsket å synligjøre informasjon om avfallshåndtering til 70 000 innbyggere i kommunene Arendal, Froland og Grimstad. De ville skille seg ut fra det tradisjonelle bransjespråket og skape verdi fremfor søppel. Med en ny visuell identitet ønsket de å inspirere til endring og økt miljøfokus med optimisme.

Jurykjennelse

Lystig resirkulering: Her har designbyrået klart å gjøre søppel til noe spennende og humørfylt, erklærer juryen. Dette er en positiv og fargerik visuell identitet som med humor og en folkelig stemme snakker til alle type mennesker i samfunnet. Både visuelt og innholdsmessig inspirerer den til å ta ansvar og resirkulere. Bruk av infografikk, klare farger og illustrasjoner kommuniserer tydelig på mange flater. Med mange små detaljer blir profilen troverdig og levende. Dette skiller seg helt fra hvordan renovasjonsbransjen vanligvis kommuniserer. Juryen er imponert over hvordan designerne med få midler og enkle grep, har skapt en varm identitet som formidler optimisme og engasjement.


Bedrift: Agder Renovasjon IKS

Prosjektgruppe bedrift: Hilde Hvoslef, avdelingsleder husholdning, oppdragsansvarlig/kunde

Design: Innoventi

Prosjektgruppe byrå: Hilde Pedersen, Art Director/grafisk designer/teksforfatter, Sidsel Pettersen, prosjektleder, Janicke Ellingsen, prosjektleder, Håvard Tørå Olsen, webdesign, Kristin Husebye, utvikler, Ulrik Hovstad, utvikler, Kristian Lehne og Helene Røisland, produksjonsmedarbeidere (lærlinger).

Trykkeri: Kai S. Hansen, Kristiansand


Utmerkelse / år: Merket for god design - 2014

Kategori: Visuell kommunikasjon

 
PUBLISERT 02.04.2014 17:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde