Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Innovasjon med brukeren i fokus

Du er her:Skoleeksempelet på universell utforming

Scandic Gardermoen Airport Hotel er i en helt egen liga når det kommer til universell utforming og design for alle. Hotellkjeden har vunnet innovasjonspris – og bevist at det lønner seg i kroner og øre å designe for alle.

Scandic Gardermoen Airport Hotel er et strålende eksempel på at universell utforming lønner seg. Her har man hatt brukernes behov i fokus helt fra starten og endt opp med et moderne hotell hvor de universelle tilpasningene er totalt integrerte.

Ved å tenke på alle i valg av alt fra fremkommelighet til type maling på veggene har hotellkjeden lykkes i å skape et miljø hvor både gjester og ansatte trives. Alle de 243 rommene er allergivennlige, dørene er brede for å gjøre det enkelt for rullestolbrukere og det er svært få tepper, uten at dette går på bekostning av akustikk. Til og med hotellets planter er valgt ut med tanke på allergikere. Scandic Gardermoen Airport Hotel er det eneste i Norge som er godkjent av Norges astma- og allergiforbund.

Hotellet har allerede rukket å bli et foretrukket overnattingssted, og velges til kurs og konferanser nettopp på grunn av det universelle designet. Dette er rett og slett skoleeksempelet på at design for alle lønner seg – på alle måter.

 

 

PUBLISERT 20.08.2013 13:47