Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Innovasjon med brukeren i fokus

Du er her:Over 100 lærte inkluderende design

VIDEO: Tre dager, tre byer, over 100 deltakere! I samarbeid med Innovasjon Norge la Norsk Designråd ut på mini-norgesturné for å lære Kristiansand, Trondheim og Oslo om hvordan man i praksis lykkes med inkluderende design og nyskaping.

– Og nå planlegger vi flere workshoper i flere byer rundt om i landet, forteller Onny Eikhaug, programansvarlig for Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle, og en av tre som ledet workshopene i Kristiansand, Trondheim og Oslo 5.-7. juni 2013.

The energy and enthusiasm of the participants was inspiring!

The way that they entered into the spirit of the workshops and wholeheartedly participated bodes well for the future of people-centred design thinking in Norway!

Rama Gheerawo

Endags-workshopen Slik lykkes du med inkluderende design og nyskaping er et nytt konsept, som blant annet trekker videre på erfaringene fra fjorårets European Business Workshops in Inclusive Design.

Til å lede workshopene har Eikhaug fått med seg britene Dan Phillips, foreleser i tjenestedesign ved Royal College of Art i London og Rama Gheerawo, underdirektør ved Helen Hamlyn Centre for Design ved Royal College of Art.

Deltakerne var næringslivsfolk og designere som, side om side i aktiv læringsmodus, i praksis fikk oppleve nye metoder og verktøy. De tre workshop-lederne er overbevist om at det nye konseptet er levedyktig.

– Jeg er svært imponert over kreativiteten og profesjonaliteten til deltakerne, sier Dan Phillips, som til daglig underviser ved Royal College of Art i London.

– Vi satt sammen tverrfaglige grupper av designere, arkitekter og bedriftstrateger, og introduserte dem for utfordringene og mulighetene ved brukersentrert design. Gruppene tok i bruk designtenkning for å løse oppgaver som viste at empati kan være et nøkkelverktøy for å oppdage, definere og utvikle sosial nyskaping av reell verdi.

Se video!

Medvirkende; Onny Eikhaug, programansvarlig Norsk Designråd, Dan Phillips, foreleser i tjenestedesign ved Royal College of Art i London, Rama Gheerawo, underdirektør ved Helen Hamlyn Centre for Design ved Royal College of Art, Liv Marit Næss, Innovation Strategist for Scandinavian Whisper, Peder Skou, forretningsutvikler ved Gyldendal Norsk Forlag, og Christian von Hanno, tjenestedesigner i Itera Gazette.

Filmen er 6 minutter og 14 sekunder lang, og produsert av Webcast.no for Norsk Designråd.

Del gjerne våre filmer ved hjelp av share-funksjonen, eller på egne nettsider med embed-funksjonen.

Les mer om workshopene PUBLISERT 25.06.2013 12:15

Kontaktperson

Onny Eikhaug

Programansvarlig - Design for alle
E:
M: +47 992 92 500