Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Du er her:Høyeste søkertall på fem år

152 norske bedrifter og designere har sammen søkt Merket for god design 2014. Dette er det høyeste søkertallet siden 2009, og rekord i kategoriene Interaktiv design og Visuell kommunikasjon.

Jurymedlemmene er nå i full gang med å vurdere hvem som skal motta den høythengende designutmerkelsen på  Designdagen 2. april 2014.

Merket for god design er Norsk Designråds utmerkelse til bedrifter og designere som sammen skaper innovative produkter, tjenester og løsninger. I år er det en økning i antall søkere i de fleste av våre syv kategorier. Kategorien Interaktiv design har søkerrekord med 25 søkere, det har også Visuell kommunikasjon med hele 49 søkere.  I kategorien Møbeldesign er det dobbelt så mange søkere som i fjor.

Innenfor alle kategorier er det høy kvalitet, og søknadene kommer fra både små og store bedrifter med mange spennende og innovative prosjekter.  Ting tyder på at det svært bra til med norsk næringsliv og designbransje, og vi gleder oss til prosessen med å kåre neste års mottakere.

Juryering

Søknadene til Merket for god design vurderes etter designfaglige kriterier  av syv fagjuryer bestående av representanter fra norsk designbransje og næringsliv.

Jurymedlemmene er nå i full gang med å lese søknadene hver for seg før de møtes for å diskutere videre sammen. I løpet av de to siste ukene i november skal juryene vurdere alle de innsendte produktene fysisk, før en endelig beslutning tas sammen med hovedjuryen.

Alle søkerne får tilbakemelding om beslutningen i begynnelsen av desember. De som ikke mottar en utmerkelse vil få tilbud om et møte tidlig 2014 for å høre juryens begrunnelse. Mottakerne av Merket for god design blir annonsert på Designdagen 2. april 2014.

Unge talenter

Til Unge talenter, vår konkurranse for studenter og nylig uteksaminerte designere, ble det sendt inn totalt 99 søknader. 24 i kategorien Design for alle og 75 i Åpen klasse.  Det er spennende å se at svært mange av prosjektene tar tak i samfunnsproblemer. Brukeropplevelser står i fokus og løsningene handler ofte om å gjøre hverdagen bedre – for alle eller for spesifikke målgrupper. En tydelig trend i år er at de unge designerne samarbeider i grupper.  Hele 34 søknader var sendt inn av grupper på mellom 2 og 4 personer.  Av de 99 innsendte søknadene var 39 fra AHO og27 fra HiOA. Totalt har vi fått inn søknader fra 17 forskjellige skoler i inn- og utland.
 
34 søknader er allerede plukket ut til 2. juryeringsrunde. Nå sendes det inn fysiske produkter, modeller og plansjer som juryen skal vurdere slutten av november. Søkerne til Unge talenter får tilbakemelding i begynnelsen av desember. Hvem som stikker av med seieren avsløres på Designdagen 2. april.

PUBLISERT 06.11.2013 15:29

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde