Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDSkeie Wave - Forelesningsstol

Foto: Bitmap / Marcus Johansson

 

Danmark og Tyskland var markedet Skeie definerte for sin nye fastmonterte auditorestolløsning, Wave. Kompleksiteten i oppgaven lå i å utvikle et komplett system og ikke bare en pen stol.

Skeie valgte å prioritere et sterkt designuttrykk, og markedets respons er meget god både på funksjonalitet og estetikk.

Jurykjennelse

Juryen opplever et gjennomarbeidet produkt, som bruker bjelken som utgangspunkt for det formmessige uttrykket. Den er sterk og synlig og er på mange måter det bærende element – for ikke å si bærebjelken. Wave representerer en klar forbedring i dette markedssegmentet og har integrert funksjon og design på en ypperlig måte.

Stolløsningen er spesialdesignet for amfi og fungerer utmerket i forelesningssituasjonen. Ryggbuen har gode ergonomiske kvaliteter, og mange funksjoner er sammenføyet uten at det går utover enkelheten. Helheten i Wave er styrken i en meget utfordrende kategori, og løsningen er elegant på tross av store krav til funksjonalitet og pris.


Bedrift: Skeie AS

Prosjektgruppe bedrift: Konstruksjon: Skeie AS: Sigrun Peerstøe.Kotthaus -dipl industri designer , head of R&D. - Produksjonstilrettelegging: Stulwerk, Budakezi Ungarn - Matyas Hidas jr.


Design: C F MØLLER Design | Arkitektfirmaet C. F. Møller

Prosjektgruppe byrå: Design: Arkitekfirmaet C.F.Møller v. Jon Brøcker -arkitekt maa, head of design branch - Asger Hartvigsen Jakobsen -arkitekt maa - Henning Christensen - arkitekt maa - Michael Sebber Colfelt - arkitekt maa

Utmerkelse / år: Merket for god design - 2010

Kategori: Møbeldesign

 
PUBLISERT 17.03.2010 17:00