Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Du er her:DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

DogA Norsk Design- og Arkitektursenter

DogA Norsk Design- og Arkitektursenter er en visningsarena og møteplass for design, arkitektur og andre, tilstøtende fagområder. For Norsk Designråd betyr dette samlingspunktet unike muligheter til å sette strategisk design og innovasjon på næringslivets agenda.

Et innholdsrikt faglig miljø

Hausmanns gate 16 var opprinnelig en transformatorstasjon. I dag har både Norsk Form og Norsk Designråd kontorer her, som sammen etablerte bygget i 2004. I tillegg byr huset på spennende design- og arkitekturutstillinger, konferanser og faglige møter, utleiemuligheter, butikk, kafé og restaurant.

Slik gikk det til

I 2001 begynte man å se på mulighetene for å etablere et ”Designens hus” i Oslo. En styringsgruppe, med representanter fra Norsk Designråd og Norsk Form, utarbeidet en forretningsplan våren 2003. Med støtte fra Næringsdepartementet og Kulturdepartementet gikk de to organisasjonenes styrer inn for å etablere aksjeselskapet ”Norsk Senter for Design og Arkitektur”, som to likeverdige eiere.

Drømmen blir virkelighet

Høsten 2004 var Norsk Design- og Arkitektursenter på plass i den nyoppussede trafostasjonen, ved bredden av Akerselva. Senteret er på ca. 2.400 kvadratmeter, og anses som en viktig tilvekst i arbeidet med å fremme kompetansen og bruken av design og form som strategiske virkemidler innenfor næringslivet i Norge. Det er også åpent for publikum, og brukes aktivt av skoleklasser og studenter.

Åpningstider:

DogA, butikk og utstillingslokaler:

  • Mandag til fredag 10 – 17
  • Onsdag og torsdag 10 – 20
  • Lørdag og søndag 12 – 17

Elvebredden Café og Restaurant:

  • Mandag – fredag 10.00 – 17.00
  • Lørdag og søndag 12.00 – 17.00

Slik finner du oss:

Adressen vår er Hausmannsgate 16, 0182 Oslo.

Se kart her

Trenger du parkering når du er på besøk hos oss? Vi har dessverre ikke tilgjengelige parkeringsplasser, men det finnes en Euro Park like over Torggaten.

Aktuelle lenker:

PUBLISERT 06.09.2007 11:30