Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Du er her:Kategorier og kriterier

Unge talenter deles nå ut av Norsk design- og arkitektursenter. Se mer på doga.no/ut.

Hvem kan delta?

Unge talenter retter seg mot norske og utenlandske studenter ved norske designhøgskoler og norske studenter ved utenlandske designhøgskoler. Unge talenter kan søkes uansett designprofesjon inntil tre år etter avsluttet studium.

Kategori Åpen klasse

Juryen vil legge vekt på fremtidsrettet, nytenkende og gjennomarbeidede idéer, produkter, tjenester eller kommunikasjonsløsninger hvor prosessen og brukeren står i fokus. Bidraget skal på en unik måte bidra til å bedre samfunnet og gi merverdi i hverdagen.

Dette kan være via et helt nytt formspråk, et nytt bruksområde, en ny løsning på et kjent problem, anvendelse av ny teknologi, nye materialer, ny kommunikasjonsform, ny målgruppe eller det kan være et system som vil få en ny innvirkning på din og min hverdag. Produktet/løsningen må ha tatt hensyn til prinsippene for øko-design (PDF, 7MB) (.pdf, 7,4 MB, lastes i nytt vindu).

Kategori Design for alle

Design for alle, også kalt universell design eller inkluderende design, er produkter, kommunikasjonsløsninger, tjenester og omgivelser som er utformet på en slik måte at de kan brukes av flest mulig mennesker, i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpasning og spesiell utforming.

Ved å utvikle nye produkter som er inkluderende for alle, inkludert mennesker med nedsatt funksjonsevne, er vi et skritt på vei mot et mer inkluderende samfunn.

Søkerne skal i denne kategorien vise hvordan deres løsning er tilgjengelig for en størst mulig brukergruppe.

7 prinsipper for Design for alle
Juryen vil legge vekt på at løsningen som velges ivaretar de 7 prinsippene for Design for alle.

Designkvaliteter vektlegges for øvrig på samme måte som i Kategori Åpen klasse. Produktet/løsningen må ha tatt hensyn til prinsippene for øko-design (PDF, 7MB) (.pdf, 7,4 MB, lastes i nytt vindu).

Her kan du lese alle spørsmålene i søknadsskjema og laste ned sjekkliste (PDF, 76KB).

To-trinns juryeringsprosess

Juryeringen for Unge talenter 2015 foregår i en totrinns prosess:

Første juryeringsrunde: I den første juryeringsrunden vil juryen vurdere bidragene til konkurransen kun basert på informasjonen og bildene i den digitale søknaden.

Andre juryeringsrunde: Et utvalg av bidragene fra den første juryeringsrunden vil bli invitert til å sende inn modeller/ plansjer til den andre og endelige juryeringsrunden.

Resultatet av den første juryeringsrunden blir sendt pr. epost fra Norsk design- og arkitektursenter til alle deltagere snarlig etter første juryeringsrunde. Søkere som blir invitert til den andre juryeringsrunden må levere modeller/ plansjer til Norsk design- og arkitektursenters juryeringslokale i november 2014.

Grundig juryering

Hver søknad blir grundig vurdert av en faglig sterk jury. Bli kjent med juryen for 2015 her. Hovedjuryen for Merket for god design er også med i juryeringen, og Deltasenteret bidrar i Design for alle-kategorien.