Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDStore norske leksikon

snl

Mottaker av Merket for god design 2014 i kategorien Interaktiv design, Store norske leksikon og Netlife Research (designbyrå) for Store norske leksikon – nettleksikon.

 

Interaktiv design: Store norske leksikon – nettleksikon der fagfolk skriver artiklene og leserne kan korrigere dem.

Levedyktig leksikon: Store norske leksikon (SNL) har en stolt arv, men på nett har de hatt et frynsete rykte og slitt med lite brukervennlige sider. Fritt Ord og Sparebankstiftelsen overtok eierskapet og ansatte en ny redaksjon våren 2011. De fikk tre år med prosjektmidler og en hovedutfordring: Å gjøre SNL levedyktig på nett.

Jurykjennelse

Livets rett: Gjennom et imponerende samarbeid har Store norske leksikon og designerne skapt et lettlest og oversiktlig nettleksikon med god faglig kontroll på innholdet. Ved å lytte til brukerne sine har både innhold, søk og navigasjonen blitt forbedret. Her ligger det innovative i enkelheten og sidene er tilgjengelige for flere målgrupper enn før. Artiklene er signert av fagpersoner, noe som bidrar til at leksikonet bevarer sin troverdighet og åpner for en dialog mellom leser og forfatter. Estetisk er det rent og strukturert, og typografien gir sidene en rolig og boklig opplevelse. SNL og designerne har lykkes både med å ta vare på kunnskapsarven og utforme en ny forretningsidé. Juryen mener dette er et godt eksempel på hvordan design kan bidra til å rendyrke en løsning og gjøre den konkurransedyktig i et veldig utsatt marked.


Bedrift: Store norske leksikon AS

Prosjektgruppe bedrift: Anne Marit Godal, sjefsredaktør, Ida Jackson, kommunikasjonssjef og Georg Kjøll, prosjektleder og redaktør.

Design: Netlife Research

Prosjektgruppe byrå: Fra Netlife Research:
Ida Aalen, interaksjonsdesigner og Thord Veseth Foss, grafisk designer.
Fra WJA:
Wilhelm Joys Andersen, utvikler og daglig leder, Erling Linde, utvikler og Peter Kördel, utvikler.

Utmerkelse / år: Merket for god design - 2014

Kategori: Interaktiv design

 
PUBLISERT 02.04.2014 17:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde