Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDUnderhaug 2700 - Potethøster

Foto: TKS AS

 

Dette er en potetopptaker som er en videreføring av Underhaug 2600, og demonstrerer bedriftens nye, offensive satsing på design.

Den internasjonale konkurransen er stor og hard, og den som vil hevde seg, må ligge foran både teknologisk og designmessig. Med 2700 har bedriftenutviklet et formuttrykk som kan videreføres til alle produktene deres.

Jurykjennelse

I utviklingen av 2700 er det tenkt mer på dem som skal betjene maskinen, enn hva som er vanlig i bransjen. Jordbruksmaskiner er ikke kjent for å være brukerstyrt, men her har prosessen vært preget av testing og gradvis utvikling i henhold til tilbakemeldinger fra markedet.

Brukervennligheten ogergonomien er den store innovasjonen. Potethøsteren har kun 2 deksler, ett på hver side, som enkelt kan lukkes rett opp og inn over maskinen for full tilgang til de mekaniske komponentene for justering og vedlikehold. Funksjonsflatene er fremhevet ved hjelp av fargekoding. I tillegg har potetopptakeren et renere og mer helhetlig linjebruk som skiller seg ut.

Juryen ser noe annet og mer enn kun en maskin og er ikke i tvil om at 2700 vil bli lagt merke til. 2700 skiller seg definitivt ut i mengden, og det var nettopp det som var strategien.


Bedrift: TKS Mekaniske AS

Prosjektgruppe bedrift: Daglig leder, Henning Thunheim, TKS Mekaniske AS - Teknisk sjef, Jone Kalheim, TKS Mekaniske AS

Design: SLIP AS

Prosjektgruppe byrå: Industridesigner, Jens Olav Hetland, Slip AS - Industridesigner, Ole Terje Østrem, Slip AS

Utmerkelse / år: Merket for god design - 2010

Kategori: Industridesign

 
PUBLISERT 17.03.2010 17:00