Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDNINETY - Skrivebordslampe

bilde av skrivebordslampen NINETY

Foto: Aina C. Hole

 

LUXO ville lage en skrivebordslampe som utnyttet fordelene ved LED-teknologien. NINETY har svært lavt energiforbruk, kun 6 watt pr lampe.

Den mekaniske funksjonen er en videreutvikling av Luxos 70 år gamle armfilosofi med fjærbalanserte armer og en roterende base, som gir brukeren mulighet til å stille inn lyset etter eget behov.

Jurykjennelse

Dette er en lampe juryen gjerne ser for seg i moderne kontorer og arbeidsplasser, og som kommer til å bli foretrukket av arkitekter og utbyggere på grunn av sin arkitektoniske utforming og dempede fremtoning. Lyset er blendingsfritt og gir en asymmetrisk lyskjegle med fargetemperatur som gir et behagelig varmt lys. Fargegjengivelsen er vesentlig høyere enn for konkurrentenes produkter.

Produktet kan monteres eller settes på bordet med forskjellige innfestninger og fotløsninger. NINETY har dessuten stor bevegelighet uten å se bevegelig ut, og kontrasten i volum mellom fot og arm skaper et spennende uttrykk. Kombinasjonen av varmt LED-lys, god ergonomi og fargegjengivelse, samt elegant form gjør at lampen er en nyvinning i sin kategori.


Bedrift: Luxo ASA

Prosjektgruppe bedrift: Lars-Fredrik Forberg - project manager - Mathias Hansson - product developer - Terje Christophersen - product developer - Bjarne Sitter - product developer - Asle Åsmul - product developer - Martin Holmberg - product group manager - Jan Brattli - factory project manager

Design: Shawn Littrell Industrial Design

Prosjektgruppe byrå: Shawn Littrell - industrial designer

Utmerkelse / år: Merket for god design - 2009

Kategori: Industridesign

 
PUBLISERT 11.03.2009 16:57