Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDLuxo L-1

Luxolampen har i høyeste grad bevist sin uovertruffenhet som lyskilde. Jac Jacobsen så mulighetene i en genial armkonstruksjon og kjøpte produksjonsrettighetene. I 1937 ble lampen satt i produksjon og med målrettet innsats og en usvikelig tro på produktet skapte Jac Jacobsen et norsk industrieventyr.

Godt lys er en forutsetning for nøyaktig arbeid. Lyset skal treffe presist der man trenger det og dette er Luxolampens forttrinn. Med et enkelt håndgrep kan man dirigere den dit man vil og skjermen blir stående av seg selv.

Lampen er anvendelig på arbeidsbordet, ved leksepulten, sengen, strykebordet og i sofakroken. Formspråket er ærlig. Konstruksjon og funksjonen er synlig.

Luxolampen er fortsatt like aktuell og i dag er Luxo størst i verden på arbeidslys. Lenge før ergonomi ble et hverdagsbegrep, var bedriften opptatt av viktigheten av riktig arbeidslys. Luxo L-1 la grunnlaget for denne tankegangen som i dag preger Luxos produkter. Luxo er representert i 22 land og har gitt riktig arbeidslys til mer enn 20 millioner arbeidsplasser i den industrialiserte verden (1993).


Bedrift: Jac. Jacobsen AS

Design: Jac. Jacobsen

Utmerkelse / år: Klassikerprisen for god design - 1993

Kategori: Industridesign

 
PUBLISERT 17.11.1993 17:09