Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅDGLAMOX D20 - Downlight-serie

bilde av GLAMOX D20

Innfelte downlights med kompaktlysrør utgjør en vesentlig del av det profesjonelle belysningsmarkedet, og med D20 har Glamox ønsket å revolusjonere dette markedet ved å gjøre produktet svært enkelt å montere og vedlikeholde.

Samtidig skal lampen være estetisk tiltalende og passe i mange ulike miljøer.

Jurykjennelse:

Glamox D20 har gode funksjonelle løsninger utført i et godt formspråk. Ikke minst er muligheten for å ta ut hele lampens innhold i et enkelt håndgrep, en klar nyvinning. Denne løsningen er Glamox alene om i markedet, og brukeren trenger dermed ikke ha elektrikerkompetanse eller ta ned hele lampen for å skifte defekte forkoblinger. Det forenkler vedlikeholdet dramatisk, og sparer kunden for både tid og penger.

Store deler av monteringen kan også foretas uten verktøy og skruer. Linjer og formspråk er enkle og elegante, noe som bidrar til at D20 passer i de fleste miljøer.


Bedrift: Glamox ASA

Prosjektgruppe bedrift: Jørn Inge Løvik (Prosjektleder og produktutvikler), Odd Thorvik (Utviklingssjef), Kolbjørn Hembre (Utviklingssjef, Høvik), Svein Gunnar Røsberg (Produktutvikler) og Sigmund Figenschou (Produktsjef)

Design: Formel Industridesign AS

Prosjektgruppe byrå: Geir Eide og Sigbjørn Windingstad

Utmerkelse / år: Merket for god design - 2007

Kategori: Industridesign

 
PUBLISERT 10.03.2007 15:21