Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Vår visuelle identitetFarger

Norsk Designråd skal kjennetegnes ved utstrakt bruk av hvitt og sort. Farger skal vises gjennom fotografier eller relevante grafiske elementer på flaten. Dette kan være titler, kaleidoskopiske mønstre (grid og husmønster), kaleidoskopiske bilder eller illustrasjoner/figurer.

Primærpalett
Utover hvitt og sort, er det utviklet fem hovedfarger med et dempet særpreg. Primærpaletten er laget for å ikke konkurrere med
de ulike fargene fra fotografier eller kaleidoskopiske bilder. I tillegg brukes fargene som bakgrunnsflate for det hvite kaleidogridet.

Sekundærpalett
Parallelt med hovedfargene finnes pastellvarianter som er 15% valører av de samme fargene. Pastellfargene brukes til diskret farging av flater, tekstbokser eller liknende. Sekundærpaletten benyttes fortinnsvis ”innvendig” og ikke på omslag eller ensidige flater.

Farger for tekst og web
Norsk Designråd har generert varianter av hovedpaletten som kan brukes på tekst for web (møter tilgjengelighetskrav for kontraster med henhold til lesbarhet). Merk at fargene er generert med tanke på bruk på hvite eller grå bakgrunner.

RGB
RGB-farger benyttes til skjermbruk, f.eks. PowerPoint, Word, Excel, Internett, osv. Viktig; RGB-farger kan ikke trykkes. Sendes et dokument med RGB-farger til trykk risikerer man å få sort/hvitt trykk tilbake.

CMYK
CMYK-farger benyttes til de fleste trykksaker, og alltid til trykksaker som innholder fargefoto.

PMS
PMS-farger (Pantone Matching System) brukes ofte til spesialtrykksaker som tekstiler, plast, stentøy, metall osv. (f. eks. skilt, T-skjorter, kopper/krus, emballasje m.m ). PMS-farger kan også benyttes i ordinære trykk-saker for å gjengi farger som ikke lar seg produsere i CMYK.

 

Primærpalett: #0e1ae00
Sekundærpalett: #f9f2de
Tekst for web: #a47e0a

Primærpalett: #6aaac9
Sekundærpalett: #ecf4f9
Tekst for web: #0580b1

Primærpalett: #b96267
Sekundærpalett: #f6e9e9
Tekst for web: #a14b4e

Primærpalett: #b9ab9b
Sekundærpalett: #f7f4f2
Tekst for web: #776755

Primærpalett: #a1aab1
Sekundærpalett: #f2f4f6
Tekst for web: #6d7981

PUBLISERT 03.12.2008 15:50

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon