Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Finn de nye ideeneSalto Power

Den totale elbilparken i Norge har vokst eksplosivt de siste årene. Dette prosjektet hadde som mål å utvikle hurtigladere for elbil tilpasset nordiske forhold og fremtidens behov.

Ladere for elbiler på markedet i dag er ikke tilpasset de nordiske, ekstreme værforholdene. De er lite brukervennlige, ikke beskyttet mot vær og vind og har ikke plass til omformer eller strømmåler. I tillegg er de fleste av dagens hurtigladere ikke tilpasset ny teknologi og er vanskelige å oppgradere til fremtidige, uforutsette løsninger. Langt de fleste har den samme oppbygning, men med noe ulikt utvendig design.

Målsetningen med dette Design Pilot-prosjektet var å utvikle en ny, gjennomtenkt lader som får en identitet og funksjonalitet tilpasset fremtidens elbiler.
SALTO Power skal være innovative både når det gjelder interaksjonsdesign, brukergrensesnitt, materiale, tekniske funksjoner og kvalitet. Målet var et produktkonsept med stor nyhetsverdi i markedet.

Ved utvikling har brukerne vært i fokus, og på bakgrunn av analyser og brukerinvolvering har man kommet frem til en helt ny oppbygging av produktet. Komponenter er løsrevet og produktet er tillagt nye, smarte tilleggsfunksjoner. Dette er helt ulikt konkurrentenes produkter og vil fremstår som et helt nytt konsept.

Se presentasjonen i fullskjermPUBLISERT 08.08.2013 12:12

Relatert

  • Hva er designdrevet innovasjon?

    Hva er designdrevet innovasjon?

    Designdrevet innovasjon er en prosess som setter brukeren i sentrum når nye produkter eller tjenester skal utvikles.  Les mer

  • Last ned brosjyre om DIP

    Last ned brosjyre om DIP

    Designdrevet innovasjonsprogram inviterer deg til å gjennomføre en idéutviklingsfase på en systematisk måte. Denne brosjyren viser deg hva du kan...  Les mer

Kontaktperson:

Cathrin Blitzner Møller

Prosjektleder - Designdrevet innovasjonsprogram
E:
M: +47 98 21 94 27

Kontaktperson:

Hedda Heyerdahl Braathen

E: