Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Finn de nye ideeneBiota Guard - Miljøovervåking i Nordsjøen

Med midler fra DIP fikk Biota Guard tatt det viktige steget til å øke sin brukerinnsikt ved hjelp av designdrevet innovasjon.

Biota Guard utvikler tjenester innen miljøovervåking til olje- og gassnæringen.
Overvåkingensteknologien er basert på en unik kombinasjon av biologiske, kjemiske og fysiske sensorer. Disse er plassert i bur og senket ned i havet i området som skal overvåkes, f.eks. rundt en oljeplattform.

Fokuset i selskapet hadde, frem til DIP prosjektet ble startet,  vært på å utvikle overvåkningsteknologien. Med midler fra DIP fikk Biota Guard tatt det viktige steget til å øke sin brukerinnsikt ved hjelp av designdrevet innovasjon.

Biota Guard er spesielt kjent for bruk av instrumenterte blåskjell som en del av systemet.  Blåskjell filtrerer over 100 liter vann per døgn og responderer på de minste miljøforandringer. Dette gjør dem godt egnet til overvåking av endringer i sjøen relatert til forurensning.
 
All miljødata kombineres i en kraftig sanntidsanalysemotor og av denne dataen kan man lese endringer i miljøet over tid.

DIP prosjektet har bidratt til at teamet i Biota Guard har fått mulighet til å utforske et fagområde de ellers ikke har hatt ressurser til å gjennomføre. Designforståelsen internt har blitt utviklet da teamet i Biota var med på innsiktsmøtene og var med å praktisere designmetodikk og verktøy for innsikt. Oversikten over alle interessentene, samt innsikt over de forskjellige brukergruppene, er uunnværlig informasjon i videreutvikling av Biota Guard sine tjenester.

Biota Guard har nå klare prinsipper og en tydelig struktur for hvordan miljødata skal prioriteres i deres digitale løsninger for å skape en brukervennlig og attraktiv løsning for sine brukergrupper.

Se presentasjonen i fullskjermPUBLISERT 07.01.2014 15:13

Relatert

  • Hva er designdrevet innovasjon?

    Hva er designdrevet innovasjon?

    Designdrevet innovasjon er en prosess som setter brukeren i sentrum når nye produkter eller tjenester skal utvikles.  Les mer

  • Last ned brosjyre om DIP

    Last ned brosjyre om DIP

    Designdrevet innovasjonsprogram inviterer deg til å gjennomføre en idéutviklingsfase på en systematisk måte. Denne brosjyren viser deg hva du kan...  Les mer

Kontaktperson:

Cathrin Blitzner Møller

Prosjektleder - Designdrevet innovasjonsprogram
E:
M: +47 98 21 94 27

Kontaktperson:

Henning Rekdal Nielsen

E:

Kontaktperson:

Inge Dragsund

E: