Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Innovasjonsprisen for universell utforming

Du er her:Høgskolen i Bergen - møbel og interiør

Høgskolen i Bergen har vunnet Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien møbel og interiør. – Et foregangsprosjekt i undervisningssektoren, lyder rosen fra juryen.

– Målet med prisen er å løfte fram nyskapende løsninger som alle kan bruke. Vi mottok totalt 48 søknader som tilfredsstilte kriteriene for prisen, og nå har juryen kåret seks kategorivinnere. Disse er alle finalister til selve hovedprisen – Innovasjonsprisen for universell utforming – som vi deler ut 18. februar, sier Onny Eikhaug, programleder i Norsk design- og arkitektursenter.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, som skal dele ut prisen, understreker at god universell utforming er lønnsomt i mange sammenhenger.

– Universelt utformede løsninger bidrar til økt inkludering, likeverd og like muligheter. Dette er både bedriftsøkonomisk og samfunnsøkonomisk lønnsomt. Høgskolen i Bergen viser god universell utforming med stort brukerfokus i praksis, og jeg vil derfor gratulere med denne viktige prisen, sier statsråden.

Lystbetont læring

I kampen om å vinne selve Innovasjonsprisen for universell utforming skal Høgskolen i Bergen kjempe mot Bybanen i Bergen, St. Olavs Hospital, Skatteetatens nettsider og en betalingsløsning utviklet av Melin Medical. 

– Ved høgskolens anlegg på Kronstad er den universelle utforming så godt tilrettelagt at flere studenter nå bruker skolen aktivt også utenom vanlig skoletid. Møbler og innredning, belysning og materialer brukes på gjennomtenkt og variert vis. Kombinasjonen av nytt og gammelt er håndtert på en god måte, og resultatet er en avslappet og uformell atmosfære, sier professor ved Kunst og -designhøgskolen i Bergen, Dave Vikøren. Han er kategorileder for møbel og interiør i juryen.

Han legger til at akustikken er meget god, også i store rom som biblioteket, felleskantinen og vrimlearealene. – Kontraster og ledelinjer gjør at det er enkelt å orientere seg. Hele undervisningsanlegget er dessuten terskelfritt, og eldre bygningselementer fungerer fint i samspill med ny arkitektur. Dette er et godt eksempel på hvordan universell utforming kan løses på en delikat måte, sier Vikøren.

 (Pressenytt)

Les om alle kategorivinnerne her: www.norskdesign.no/innovasjonsprisen 

Kontaktpersoner:

  • Norsk design- og arkitektursenter, programleder Onny Eikhaug, mobil 992 92 500
  • Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, kommunikasjonsrådgiver Ida Wullum-Lindberg, mobil 980 46 671

Dette er Innovasjonsprisen for universell utforming

  • Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet koordinerer regjeringens satsing og deler ut prisen på vegne av Handlingsplanen for universell utforming. Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle hos Norsk design- og arkitektursenter har fått oppgaven med å styre prosessen.
  • Innovasjonsprisen for universell utforming skal hedre bedrifter/institusjoner og arkitekter/designere som på en nyskapende måte har utviklet en løsning som kommer alle til gode.
  • Prisen deles ut innen arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produktdesign, møbel og interiør, informasjons- og interaksjonsdesign samt tjenestedesign.

Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for Norsk design- og arkitektursenter på vegne av oppdragsgiveren Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

Last ned høyoppløselige bilderPUBLISERT 04.02.2015 19:04