Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Du er her:Dette er Merket for god design

Merket for god design er designbransjens største utmerkelse og deles ut årlig under Designdagen. Utmerkelsen er en anerkjennelse for vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger.

Årets kampanje er laget av Bleed og Øyedrops.

Kvalitetsstempel

Utmerkelsen beviser at produktet eller løsningen tilhører eliten innenfor norsk design. Det er et kvalitetsstempel som kan brukes i markedsføringen, både for designbyråer og bedrifter.

Alle kan søke

Merket for god design kan søkes av norske bedrifter som har samarbeidet med designere om å utvikle innovative og gode løsninger. Norske bedrifter som har brukt utenlandske designere kan også søke.

Alle typer masseproduserte produkter fra alle typer bransjer vil bli evaluert. Dette kan for eksempel være emballasje, visuelle profiler, møbler, tekstiler, mote, konfeksjon, nettsider, applikasjoner eller tjenester.

Syv kategorier 

Du kan søke i syv kategorier: 

Emballasjedesign
Interaksjonsdesign (tidligere Interaktiv design)
Industridesign
Møbeldesign
Tekstil- og konfeksjonsdesign
Tjenester
Visuell kommunikasjon

Les mer om kategoriene og kriteriene her.

Når du søker Merket for god design kan du samtidig søke Miljøprisen eller Design for alle prisen.

Slik søker du

Søknadsfristen for Merket for god design 2015 er kl. 12.00 onsdag 15. oktober 2014. Hvis du er interessert i å søke anbefaler vi at du leser dette

Ditt bidrag blir evaluert av eksperter

De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av 35 fagpersoner fra nordisk næringsliv og designbransje, fordelt på de syv kategoriene. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell. Møt juryen her.

Designdagen

Mottakerne av Merket for god design blir offentliggjort på Designdagen som arrangeres av Norsk design- og arkitektursenter, 15. april 2015. De som mottar en utmerkelse får to gratisplasser til prisoverrekkelsen på Designdagen; én plass til en fra bedriften, og én plass til en fra designbyrået. Les alt om Designdagen 2014.

Hedersprisen, Design for alle og Miljøprisen

Blant alle mottakerne plukker juryen ut ett prosjekt som utmerker seg spesielt til å motta Hedersprisen for god design. Dersom du har et prosjekt med spesielt fokus på miljø og Design for alle, kan du når du søker Merket for god design også søke Miljø- eller Design for alle prisen. Les mer om disse spesialprisene.

De nominerte til Hedersprisen vil bli utstilt på Designdagen.

Stor oppmerksomhet i media

I løpet av første halvår 2014 fikk fjorårets mottakere av Merket for god design og Unge talenter nesten 300 presseoppslag i norske medier til en annonseverdi på ca. NOK 22 millioner. De siste syv årene har mottakere og vinnere fått ca. 4 700 presseoppslag i norske medier.

Bred profilering

Det er en viktig jobb for Norsk design- og arkitektursenter å informere fagpresse og andre lokale og nasjonale medier om mottakerne av Merket for god design. Mottakerne blir også profilert på følgende måter:

  • I den årlige Designboken som distribueres både nasjonalt og internasjonalt (opplag 4 000 eks.)
  • På våre nettsider www.designogarkitektur.no
  • På en utstilling på Designdagen

Hva koster det å søke?

Deltakeravgiften er kr 6 700 eks. mva. for hvert innsendte produkt eller produktserie. Søkere får tilbakemelding på sine søknader først når søknadsavgiften er betalt. Faktura sendes ut i slutten av oktober 2014.

Hva med dem som ikke vinner?

Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse vil få en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte med juryens kategorileder. Hvert prosjekt har vært gjennom en grundig juryeringsprosess og blitt vurdert av seks fagpersoner. I konsultasjonsmøtet fokuserer juryen også på styrkene til prosjektet.

PUBLISERT 16.08.2013 14:00

Kontaktperson

Thea Mehl

Prosjektleder – Merket for god design og Unge talenter
E:
M: +47 413 09 819

Kontaktperson

Prosjektkoordinator Caroline Olsson

Caroline Olsson

Prosjektkoordinator - Merket for god design og Unge talenter
E:
M: +47 91 62 46 12