Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Unik sagsele fra Sandefjord

SKOGENS STIHL-IGSTE: STIHL og Profil Design fikk Merket for god design for ryddesagselen ”X-FIT”. Foto: STIHL

SKOGENS STIHL-IGSTE: STIHL og Profil Design fikk Merket for god design for ryddesagselen ”X-FIT”. Foto: STIHL

Oslo: Med sin nyutviklede sele for ryddesag ønsker Sandefjord-baserte STIHL å skape en tryggere og mindre slitsom arbeidsdag for skogs- og parkarbeidere. Nå har produsenten fått tildelt det ettertraktede Merket for god design.

STIHL fikk sammen med Profil Design tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av ryddesagselen ”X-FIT”.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

Slitne skogsrygger

Lange dager med ryddesag i skog og park kan gi slitasjeskader på kroppen. Derfor har sagprodusent STIHL utviklet en sele som både støtter kundenes rygg og selskapets merkevare.

STIHL utviklet den første kjedesagen helt tilbake i 1926. I dag er produsenten en ledende aktør ikke bare på sager, men også på arbeids- og verneutstyr. – Tanken er hele veien å tilby utstyr som gjør sagene våre enda bedre å bruke og samtidig styrker merkevaren vår, sier markedssjef Pål Virik Nilsen.

Da STIHL besluttet å utvikle en sele for profesjonelle brukere av ryddesag tok de kontakt med Profil Design. – Deres kreativitet og nytenking kombinert med våre bransje- og brukererfaring ble en perfekt kombinasjon, og ga oss et godt produkt. Vi lærte at design hører hjemme på alle arenaer, selv på en ryddesagsele, fastslår Nilsen.

Har eget drikkesystem

Det ferdige produktet har fått navnet ”X-FIT”, og er en justerbar sele som passer til både kvinner og menn i de fleste størrelser. Utformingen er asymmetrisk og dermed mer komfortabel enn andre seler på markedet.

I tillegg kommer et mylder av tilleggsfunksjoner: Den har en selvutløser slik at sagen raskt kan kobles av i farlige situasjoner. Selen er synlig i mørket, har nødfløyte, verktøyrom samt et integrert drikkesystem.

– Mange bruker gjerne ryddesagen fulle arbeidsdager i strekk. Da glemmer de ofte å få i seg nok væske, sier Nilsen. Han forteller om en veldig positiv mottakelse i markedet. I dag er selen en del av standardutstyret i flere norske kommuner.
 


FAKTABOKS / Merket for god design:

  • Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.
  • Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..
  • De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.
  • Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

 

Kontaktpersoner:

  • STIHL, markedssjef Pål Virik Nilsen, mobil 911 52 866
  • Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, mobil 971 05 580
  • Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683
  • Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971
  • Mer informasjon om Designdagen 2011


Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for Norsk Designråd. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

PUBLISERT 16.03.2011 11:30