Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:System med studenter på laget

Sari Syvaluoma og Jorunn Bøe

STUDENTARRANGERT: I utviklingen av organisasjonsdesign for forumet BeyondRisør, arrangerte masterstudenter ved AHO workshops, hvor blant annet designer Sari Syvaluoma og kultursjef i Risør kommune Jorunn Bøe fikk bryne seg. Foto: via BeyondRisør.

I samarbeid med Norsk Designråd har BeyondRisør fått hjelp til organisasjonsdesign av studenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Viktigheten av sosiale prosesser, globalisering og behov for bærekraftige løsninger tvinger designere inn i en endringsprosess. Disse kravene øker kompleksiteten i designprosessen voldsomt.

Inn med systemtenkningen

Hvis designyrket skal ha relevans i fremtiden, må designere være i stand til å håndtere superkompleksitet. Utfordringene består i å utvikle større forståelse for hvordan ting henger sammen, og hvordan de utvikler seg over tid. Dette kalles «systemtenking».

– Systemorientert design tar opp disse problemene og bidrar til å utvikle systemtenking og systemorientert praksis spesielt for designere, forteller professor Birger Sevaldson ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

Som en del av masterprogrammet Systemorientert Design ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, har derfor to studentgrupper denne høsten utviklet organisasjonsdesign for BeyondRisør, et forum for design og næringsliv.

Rådgivningsgruppen i Norsk Designråd samarbeider med AHO om å bringe inn bedrifter eller organisasjoner til masterprogrammet og fungerer også som sensorer.

– Perfekt timing

– Det var naturlig å anbefale BeyondRisør å delta i høstens masterkurs, siden de står overfor organisatoriske endringer og mange nye muligheter som Index: Partner City, sier Benedicte Wildhagen, rådgiver og Norsk Designråds representant i styret for BeyondRisør.

– På samme måte som Index har vokst til et internasjonalt kraftsenter ved å benytte designtenkning i utvikling av organisasjon, nettverk og designpriser, mente jeg at timingen var perfekt for å benytte designmetodikk i videreutviklingen av BeyondRisør, utdyper Wildhagen, som har sittet som sensor for masterprogrammet samen med rådgiver Knut Bang.

Professor Sevaldson har utviklet masterprogrammet Systemorientert Design i samarbeid med Ocean Designforskning.

– Det har vært veldig inspirerende for studentene å jobbe med BeyondRisør som partner. BeyondRisør er en åpen og entusiastisk organisasjon som har fremtiden foran seg, forteller Sevaldson.

BeyondRisørPUBLISERT 21.12.2011 11:54

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde

Kontaktperson

Benedicte Wildhagen

Rådgiver
E:
M: +47 976 95 159