Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Trekantsamarbeid fikk hederspris

Oslo: Norsk Designråds Hedersprisen for God Design gikk i år til tre bedrifter.I et unikt samarbeid har de utviklet møbelgruppen "Hal" og møbelstoffet "Odal", som vekker stor begeistring for sitt frekke uttrykk.

For produktside, trykk her.

Samarbeidet mellom tradisjonsrike Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, den veletablerte møbelprodusenten L.K.Hjelle og unge møbeldesignere i designkollektivet norway says, har gitt full uttelling. Sofaen og stolen ”Hal”, og møbelstoffet ”Odal”, ble torsdag tildelt en av landets mest prestisjefylte designpriser, Hedersprisen for God Design.

- Dette er som å løpe opp Lysgårdsbakken på Lillehammer - og komme til toppen, sier en lykkelig Ragnvald Svarstad i Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Beste av de beste

Hedersprisen for God Design er en av Norges fremste designpriser. Den deles ut til både bedrift og designer for et spesifikt produkt. Det er Norsk Designråd som hvert år gir ut prisen, i forbindelse med Designdagen.

- Møbelgruppen er kåret til det beste designproduktet blant mottakerne av Merket for God Design. Disse bedriftene har alle utmerket seg innen norsk design, sier Jan Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd.

I år var det fem nominerte produkter til Hedersprisen for God Design: Grafisk profil og pakningsdesign for Valdres Rakfisk, skrivebordslampen ”Arketto” fra Luxo, tilbehørsserien ”Figgjo Spir” fra Figgjo, spisestolen ”Stokke Date” fra StokkeGruppen og vinneren, Hal sofa og stol og møbelstoffet Odal.

Frekt

”Møbelgruppen Hal med det spesialdesignede møbelstoffet Odal er en modig og fremtidsrettet satsing innen norsk møbelindustri”, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Både stolen og sofaen har sterk identitet. De er nøytrale og frekke på samme tid. Stoffet, som er tofarget, er spesielt vellykket fordi kontrastfargen fremhever stoffets tredimensjonalitet, og gir full effekt av mønsteret. Kombinasjonen av røffhet i overflaten og mønsterets sobre, grafiske uttrykk viser høy kvalitet, sier juryleder Oscar Kipperberg.

Ros for samarbeid

Juryen berømmer også det vellykkede trekantsamarbeidet mellom tradisjonelle og etablerte produsenter og unge møbeldesignere. ”De ulike aktørenes kompetanse har hevet sluttproduktet og gitt møblene en klar visuell og tekstil identitet. Møblene er enkle, monumentale og særpregede, med en klar og ren form”, skriver juryen.

- Dette er et lysende eksempel på hvilke resultater samarbeidet mellom dyktige produsenter og unge innovatører kan gi, sier Stavik.

Årets vinner er den fjerde mottakeren av Hedersprisen for God Design. De tidligere vinnerne er innpakning og grafisk profil til Bavac sportsundertøy, den redesignede Farris-flasken og fatserien ”1 2 3” og grafisk profil fra Figgjo.

 

Kontaktpersoner:

 • Gudbrandsdalens Uldvarefabrik,
  markedsansvarlig Ragnvald Svarstad, tlf. 61 22 15 00
 • norwaysays, designer Torbjørn Anderssen,
  tlf.  22 38 25 75 / 22 38 25 76
 • L. K. Hjelle, markedssjef Dag Hjelle,
  tlf.
   70 25 44 00/70 25 44 01
 • Norsk Designråd, informasjonsdirektør
  Grete Kobro, tlf. 22 59 01 98, mobil 90 76 59 71
PUBLISERT 27.11.2003 18:30

Legg til:

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • Reddit
 • StumbleUpon

Last ned bilde