Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Mette-Marit åpnet unge talenter

Oslo: Norske Designråds høye beskytter, Kronprinsessen Mette-Marit, åpnet fredag ettermiddag designutstillingen "Unge Talenter".

Utstillingen arrangeres av NID (Norske industridesignere) og Norsk Designråd, og viser de 28 beste innsendte bidragene til konkurransen ”Unge Talenter”.  To vinnere av konkurransen ble kåret under Designdagen torsdag.

- Vi har fått hele 80 innsendte bidrag, noe som er ny rekord. Det er veldig morsomt å se hvilken høy kvalitet de ulike produktene holder. Mange av bidragene er prototyper, og det blir spennende å følge med på hvilke som blir morgendagens designprodukter, sier prosjektleder Eline Strøm-Gundersen.

I Åpen Klasse vant prosjektgruppa Nordlys, som består av fire studenter ved Institutt for Industridesign ved Arkitekthøgskolen i Oslo. Prosjektgruppa har utviklet engangsserviset ”1 2 3 Frelse” for Frelsesarmeens matutdeling. I klassen for økodesign vant designer Øyvind Grønlie med den bærbare grillen ”Urban Camping”.

Kongelig oppmuntring

Kronprinsessen har ved en rekke anledninger vist sin designinteresse, og selve kronprinsbryllupet ble i sin tid tildelt Merket for God Design.

- Estetikk er en viktig del av livet. Jeg tror god design og god form har mange funksjoner, både i det offentlige og det private rom. Det aktiviserer sanseopplevelsene våre og kan være med på å gjøre ting mer funksjonelle, uttalte kronprinsessen da hun i fjor takket ja til å være Norsk Designråds høye beskytter. I samme anledning uttrykte Mette-Marit begeistring for det norske designmiljøet.

- Det finnes mye bra norsk design, og det ligger mye bra potensial i det norske designmiljøet, som vi bør støtte oppunder, sa hun. Fredag fulgte hun opp intensjonene ved å kaste glans over de unge designtalentenes utstilling.

Utstillingen Unge Talenter er åpen for publikum fra lørdag 29.november til søndag 7. desember. I dtanks lokaler i Pilestredet 75 c i Oslo.

Kontaktpersoner:

  • Prosjektleder Unge Talenter  Eline Strøm-Gundersen, 22 59 01 99 / 97 10 55 80.
  • Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 22 59 01 98, mobil 90 76 59 71

Denne artikkelen er skrevet av Pressekontoret for Norsk Designråd. Pressekontoret har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

 

PUBLISERT 28.11.2003 13:46

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon