Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:International Design Award: Designpris til ung designklassiker

Oslo: Norskdesignede Papermaster er allerede en del av den permanente utstillingen i Victoria and Albert Museum i London. Torsdag ble den og to andre produkter tildelt International Design Award under Designdagen i Oslo.

Da Torbjørn Anderssen laget Papermaster for to år siden, var han fremdeles student ved Kunsthøgskolen i Bergen. Dermed måtte han innordne seg etter det utstyret og den kompetansen som fantes innenfor skolens fire vegger. Han kunne velge mellom å jobbe med tre eller metall, og endte opp med laminert tre.

- Jeg ønsket å se hva dette materialet kunne brukes til og samtidig lage et produkt som ikke hørte hjemme innenfor en tradisjonell møbelkategori, sier møbeldesigneren som i dag er en del av byrået norway says.

Fra form mot funksjon

Resultatet ble Papermaster. Ved første øyekast ser den ut som bare et skulpturelt objekt. Setter du møbelet inn i en naturlig sammenheng trer imidlertid funksjonene tydelig fram. - Det er både et møbel hvor du kan lagre tidsskrifter og et avlastningsbord, mener Anderssen.

Juryen bak International Design Award betegner Papermaster som et ”innovativt produkt” med ”en klar og selvstendig identitet innenfor en funksjonell og modernistisk tradisjon”.

- Papermaster er et eksempel på den kvaliteten som preger arbeidet til dagens unge norske designere, sier administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

- For meg er International Design Award en viktig anerkjennelse fra en kunnskapsrik jury, sier Anderssen. Prisen ble første gang delt ut i 2001, og den ble etablert for å synliggjøre norske designere og byråer som jobber med utenlandske oppdragsgivere.

Over hele verden

Papermaster ble første gang presentert på Møbelmessen i Milano i 2002. Her ble den oppdaget av svenske Swedese Möbler, som kjøpte rettighetene og startet produksjon av tidsskriftbordet. I dag selges Papermaster fra Italia til Japan.

- Jeg synes det er gøy å vite at Papermaster finnes i hjem over hele verden, sier Anderssen.

Variasjon blant vinnerne

International Design Award gikk også til Scandinavian Design Group, som har laget identitets- og pakningsdesign for sveitsiske Odlo International. Det er tredje gang det norske designbyrået mottar denne prisen. Prisen gikk også til de tidligere kollegaene i norway says, Espen Voll og Tore Borgersen, for stolen Pancras i samarbeid med svenske Iform

- Regjeringen har slått fast at Norge skal bli et land som satser på innovasjon. Designdagen viser innovasjon i praksis, sier Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

Klikk her for produktside av Papermaster.
Klikk her for produktside av Odlo International.
Klikk her for produktside av Pancras.

Kontaktpersoner:

·        Designer Torbjørn Anderssen, tlf. 45 24 23 65

·       Scandinavian Design Group, daglig leder Jens Bonesmo, tlf. 22 54 95 00

·        Designer Espen Voll, tlf. 92 83 30 08

·        Norsk Designråd, prosjektleder Jannicke Hølen, tlf. 22 59 01 91/90 56 29 09

Denne artikkelen er skrevet av Pressekontoret for Norsk Designråd. Pressekontoret har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

 

PUBLISERT 27.11.2003 17:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde