Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Liten båt med stor utforming

Oslo (NW): Da oppdragsgiveren gikk konkurs, overtok designbyrået bedriften fordi designerne ønsket å fullføre arbeidet med båten Hydrolift S-24. Nå er Bård Eker Industrial Design hedret med Merket for God Design fra Norsk Designråd.

Et og et halvt års iherdig innsats tok det før arbeidsgruppen var fornøyde med skroget til den nye båten.
- Skroget er konstruert slik at båten kan gå stabilt i svært høye hastigheter, men likevel ikke bruke så mye bensin som forgjengerne. Dessuten gjør konstruksjonen at båten går godt i alle hastigheter, og under alle normale sjøforhold, sier designer Bård Eker.

Fryd fra bryggekanten

De som trives best på land, kan glede seg over at Hydrolift S-24 også er en fryd for øyet.
- Båten er bare 24 fot lang, og dette gjorde til en stor utfordring å finne fram til rett utforming. Til slutt lyktes vi. I løpet av prosessen lot vi oss inspirere av både fly og andre båter, og det som ser bra ut er som regel også de produktene som fungerer best, sier Eker.

Bård Eker Industrial Design fikk også Merket for God Design for projektoren F1, som kan kobles mot bærbare PC-er, simulatoranlegg, video, DVD og en rekke andre bildekilder. Projektoren har lav vekt, høy ytelse og et meget kompakt volum.
- Det er veldig hyggelig å få begge designutmerkelsene. Det gir oss enda større tyngde i begrunnelsen av produktenes iboende designkvalitet, sier Eker, og legger til at utmerkelsen vil bli brukt i forbindelse med videre markedsføring.

Arbeidstøy og keramikk

Fra Østfold er det også tre andre bedrifter som er belønnet med Merket for God Design. Helly Hansen får utmerkelsen for en ny kolleksjon med arbeidstøy, Jøtul blir hedret for en nyutviklet ovn og Lannem Keramikk for Ur keramikkserie. Dermed seiler Østfold opp som et av de større norske designfylkene.

For felles innsats

Merket for God Design er ikke en pris, men en utmerkelse som deles ut til gode designløsninger. Den gis både til bedrift og designer innenfor kategoriene grafisk design, industridesign, tekstil- og konfeksjonsdesign, møbeldesign og digitale produkter og løsninger.

Og norske bedrifter er mer designbevisste enn noensinne. Aldri før har så mange søkt Norsk Designråd om Merket for God Design. Årets 204 søknader er en økning på 30 prosent siden fjoråret. Av søkerne var det 69 som nå har fått Merket for God Design, 3 mottar Klassikerprisen for God Design og 3 får International Design Award.
- Søknadsmengden viste tydelig at det er i ferd med å skje en holdningsendring blant norske ledere. Stadig flere skjønner at god og brukervennlig design er et konkurransefortrinn i et tøffere marked, sier prosjektleder Katia Valerie Banoun i Norsk Designråd.

Designbevisste fylker

De siste årene har det vært flest bedrifter fra Oslo som har fått Merket for God Design. I år var det hele 17 bedrifter fra Oslo blant mottakerne. De neste designfylkene på lista var Østfold og Møre og Romsdal med fem mottakere og Oppland med fire.

25 mottakere fikk utmerkelsen for sin bevisste satsing på industridesign. - I denne kategorien finnes naturlig nok den største spredningen på produkttypene. I år er det blant annet flere båter blant mottakerne, og det er hyggelig at norsk båtindustri fortsatt er vital og nyskapende, sier Banoun.

Gode på grafisk

Interessen for grafisk design har hatt en sterk økning de siste årene. I denne kategorien var det også 25 mottakere av Merket for God design. - Betydningen av en sterk visuell profil har fått fotfeste innenfor de fleste bransjer, og det er mange dyktige grafiske designere her i landet, sier Banoun.

Kategorien for digitale produkter og løsninger ble opprettet i fjor, og i år er det fem mottakere innen denne gruppen. Her finnes alt fra Maihaugens nye nettsider til et nyutviklet kundesystem fra bedriften SuperOffice blant mottakerne.

Link

Klikk her for oversikt over mottakere av Merket for God Design og prisene fra Norsk Designråd:

Kontaktpersoner

  • Bård Eker Industrial Design, Bård Eker, mobil: 906 91 194
  • Norsk Designråd, prosjektleder Katia Valerie Banoun, tlf. 22 59 01 91 Mobil: 92 88 72 45

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

 

PUBLISERT 28.11.2002 06:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon