Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Hederspris til nyskapende emballasje

Hedersprisen for God Design ble delt ut av Claus Wiese.

Hedersprisen for God Design ble delt ut av Claus Wiese.

Oslo (NW): Elite Sport og Panorama Design stakk torsdag av med Norges gjeveste designpris, Hedersprisen for God Design. Prisen får de for grafisk profil og emballasjen til Bavac sportundertøy.

- Jeg er veldig glad! Dette inspirerer til videre satsing på design, sier daglig leder Paul Bukier i Elite Sport.

"Et helstøpt grafisk uttrykk og innovativ innpakning gjør Bavac sportsklær til en produktserie som virkelig skiller seg ut i markedet. […] Form og materialbruk i Bavacs nyskapende emballasje skaper klar identitet og differensierer serien fra konkurrentene", heter det blant annet i juryens uttalelse. Elite Sport deler prisen med byrået Panorama Design. Selv om sportsklærne nylig er lansert har butikkene allerede tatt kontakt for nye leveranser.

- Design har definitivt mye av æren for Bavacs suksess, sier Bukier.

Fire nominerte

Hedersprisen for God Design deles ut av Norsk Designråd, og er den fremste designprisen i Norge. Juryen nominerer de produktene som utmerker seg spesielt blant dem som mottar Merket for God Design, og formålet er å vise frem av enerne innen norsk design. Det er i år tredje gang Hedersprisen deles ut. I fjor var det den nye profilflasken til Farris som stakk av med Norges mest høythengende designpris.

De andre nominerte til årets Hederspris var nyskapningen "Startloop", som brukes dersom bilbatteriet er flatt, fra bedriften ved samme navn, stolen "Peel" fra Stokke Gruppen og kontorstolen "Savo Ikon" fra Savo.

- Det er veldig vanskelig å sammenlikne så ulike produkter, for så å plukke ut en vinner. Alle de nominerte produktene er meget bra, men emballasjen til Bavac skiller seg likevel ut, sier juryleder Sarah Rosenbaum. Hun understreker at Hedersprisen ikke nødvendigvis går til et typisk "designprodukt".

- Prisen går til et innsendt bidrag hvor designoppgaven er gjennomført på et veldig høyt nivå, vurdert i forhold til målsetningen for akkurat dette produktet. Når det gjelder emballasjen til Bavac sportsundertøy, fant vi ingen ting å sette fingeren på. Alle detaljer er ivaretatt, og vi ble begeistret for både den grafiske utformingen, materialbruken, merkingen av klærne, det at man kan se klærne gjennom emballasjen og at man kan ta ut produktene og kjenne på dem uten å ødelegge innpakningen, sier Rosenbaum.

- Merket for God Design er i utgangspunktet ikke en konkurranse men et utmerkelse. Når vi også kårer en vinner av Hedersprisen, forsøker vi å ikke sammenligne de nominerte produktene med hverandre, men å vurdere kvaliteten på løsningen ut fra hvor godt den fungerer i sin egen kontekst. Når vi sammenligner Bavac-emballasjen med det som finnes av konkurrerende produkter på det norske markedet, er dens identitetsbyggende kvaliteter åpenbar, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd.

Kontaktpersoner:

Norsk Designråd, Informasjonsdirektør Grete Kobro, tlf. 22 59 01 98, mobil 90 76 59 71

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

PUBLISERT 28.11.2002 20:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde