Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Designsuksess for Innvik Ullvare

Oslo (NW): Møbelstoffet Electra fra Innvik Ullvare er et helt spesielt resultat av moderne elektronikk og vill natur. På Designdagen 28. november ble det hedret med Merket for God Design fra Norsk Designråd.

Stoffet produseres av Innvik Ullvare, og er designet av tekstildesigner Pia Bjørnstad fra Lillehammer. Hun har tatt i bruk hele spekteret av muligheter som finnes innen moderne vevteknikk, og dette har gjort det mulig å plassere mønsteret i stoffet friere enn tidligere.

- Utmerkelsen er en anerkjennelse av Innvik Ullvare som en designbedrift. Dette er den tredje vi mottar, og det gir tyngde til bedriftens profil. Dessuten merker vi at arkitekter og andre er svært interessert i de stoffene våre som har blitt hedret av Norsk Designtråd, sier Arve Haugen i Innvik Ullvare.

Utnyttet elektronikk

Electra er et kraftig møbelstoff med grov struktur. Det finnes i ulike fargenyanser, men felles for dem alle er en avfotografert bergsprekk som er senket ned i stoffet. Det er designer Pia Bjørnstad som har fotografert sprekker i fjell, og deretter overført dem til stoffet ved hjelp av moderne vevteknikk.

- Fordi teknikken gjør det mulig å plassere mønsteret hvor som helst på stoffet, så kan stoffet baseres etter maler fra møbelprodusentene. Dermed går minst mulig stoff til spille når møblene trekkes, sier Bjørnstad.

For felles innsats

Merket for God Design er ikke en pris, men en utmerkelse som deles ut til gode designløsninger. Den gis både til bedrift og designer innenfor kategoriene grafisk design, industridesign, tekstil- og konfeksjonsdesign, møbeldesign og digitale produkter og løsninger.

Og norske bedrifter er mer designbevisste enn noensinne. Aldri før har så mange søkt Norsk Designråd om Merket for God Design. Årets 204 søknader er en økning på 30 prosent siden fjoråret. Av søkerne var det 69 som nå har fått Merket for God Design, 3 mottar Klassikerprisen for God Design og 3 får International Design Award.
- Søknadsmengden viste tydelig at det er i ferd med å skje en holdningsendring blant norske ledere. Stadig flere skjønner at god og brukervennlig design er et konkurransefortrinn i et tøffere marked, sier prosjektleder Katia Valerie Banoun i Norsk Designråd.

Designbevisste fylker

De siste årene har det vært flest bedrifter fra Oslo som har fått Merket for God Design. I år var det hele 17 bedrifter fra Oslo blant mottakerne. De neste designfylkene på lista var Østfold og Møre og Romsdal med fem mottakere og Oppland med fire.

25 mottakere fikk utmerkelsen for sin bevisste satsing på industridesign. - I denne kategorien finnes naturlig nok den største spredningen på produkttypene. I år er det blant annet flere båter blant mottakerne, og det er hyggelig at norsk båtindustri fortsatt er vital og nyskapende, sier Banoun.

Gode på grafisk

Interessen for grafisk design har hatt en sterk økning de siste årene. I denne kategorien var det også 25 mottakere av Merket for God design. - Betydningen av en sterk visuell profil har fått fotfeste innenfor de fleste bransjer, og det er mange dyktige grafiske designere her i landet, sier Banoun.

Kategorien for digitale produkter og løsninger ble opprettet i fjor, og i år er det fem mottakere innen denne gruppen. Her finnes alt fra Maihaugens nye nettsider til et nyutviklet kundesystem fra bedriften SuperOffice blant mottakerne.

Link

Klikk her for oversikt over mottakere av Merket for God Design og prisene fra Norsk Designråd:

Kontaktpersoner:

  • Designer Pia Bjørnstad, tlf. 906 238 65
  • Innvik Ullvare, Arve Haugen, tlf. 905 66 617
  • Norsk Designråd, prosjektleder Katia Valerie Banoun, tlf. 22 59 01 91

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

PUBLISERT 28.11.2002 06:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon