Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Tre nominert til hederspris for design

Oslo (NW): Postens frimerketjeneste, Håg og Figgjo er nominert til Hedersprisen for God Design. Prisen er ny av året og skal hedre den beste blant mottakerne av det prestisjetunge Merket for God Design.

I år er det frimerkeprodukter, kontorstoler og porselensfat som skal kjempe om Norsk Designråds aller første Hederspris for God Design. Den nye prisen går til både designer og bedrift for deres arbeid med et spesielt produkt. De nominerte blir valgt ut blant de som i år får Merket for God Design.

- Hedersprisen for God Design er landets fremste designpris. Vi ønsker å løfte fram enerne og gi dem anerkjennelse. Hensikten er å bidra til å skape konkurransedyktige norske bedrifter nasjonalt og internasjonalt, sier jurymedlem og administrerende direktør Jan Stavik i Norsk Designråd. Vinneren skal offentliggjøres på Designdagen i Oslo 28. november.

Skiller seg ut
Juryformann og industridesigner Sigrun Peerstøe-Kotthaus synes det var lett å plukke ut de nominerte blant 134 aktuelle kandidater.

- De skilte seg klart ut blant de andre. Vi vurderer produktene etter visse kriterier, og for Postens frimerketjeneste, Håg og Figgjo stemte alt sammen, sier Peerstøe-Kotthaus.

Juryen legger vekt på om produktene er nyskapende og funksjonelle. Det er også viktig å tilfredsstille emosjonelle behov hos forbrukerne, i tillegg til at utformingen skal være estetisk vellykket. Juryen vurderer også materialbruk og om produktet er godt nok formidlet til sitt marked.

Kontorstoler
Stolserien H05 fra Håg blir av juryen betegnet som en produktutvikling på høyt nivå hvor miljøhensyn er like omfattende som brukerkomfort.

Styreformann Torgeir Mjør Grimsrud i Håg har tidligere tatt i mot Merket for God Design ikke mindre enn ti ganger.

- Nominasjonen bekrefter at vi fortsatt kan hevde oss i teten. Vi er en veldig eksportorientert bedrift, og da er slike anerkjennelser svært viktige, sier Grimsrud. Håg har også fått en rekke internasjonale designpriser, både i Europa og USA.

Frimerker i verdensklasse
Ifølge direktør i Postens frimerketjeneste, Morten Berner, sto jubelen i taket da nominasjonen ble kjent på huset.

- Det er en ære i seg selv å være blant de nominerte. Jeg vurderer dette som den største utmerkelsen du kan få her i Norge på design, sier han. Postens frimerketjeneste har bevisst jobbet med sin profil gjennom design, og har allerede vunnet flere designpriser. Norge regnes som et av verdens beste land på frimerkedesign. Denne gangen er det de frimerkerelaterte produktene som gjennom grafiske design har utmerket seg.

Europas beste på porselen
Figgjo er nominert til Hedersprisen for God Design for sin fatserie kalt Figgjo Form 1 2 3 og tilhørende grafisk profil. Ifølge juryen er fatene overbevisende estetiske. I tillegg er designet helhetlig gjennomført gjennom den grafiske profilen presentert i brosjyrer og annet trykt materiell.

- Hedersprisen er noe av det optimale vi kan drømme om. Bare det å bli nominert er en seier i seg selv. Det gir tyngde både i Norge og internasjonalt, sier informasjons- og markedskoordinator Mari Simonsen Espedal i Figgjo.

- Vi har satset mye på å være utradisjonelle på design, og har en industridesigner som jobber her i huset, sier Espedal. Figgjos satsing på design har fra før gitt bedriften Merket for God Design i 1969 og i 1996.

Kontaktpersoner:

  • Administrerende direktør i Norsk Designråd, Jan Stavik, tlf. 22 59 01 94, mob. 97 54 59 78
  • Juryleder Sigrun Peerstøe-Kotthaus, CCD Industridesign, tlf. 51 61 91 51
  • Prosjektleder for Merket for God Design, Jannicke Hølen, tlf. 22 59 01 91

De nominerte:

Kontorstolserie Håg H05:

Bedrift: Håg ASA ved Torgeir Mjør Grimsrud, tlf. 22 59 59 00

Designfirma: Peter Opsvik AS ved Peter Opsvik, tlf. 22 36 56 56

Grafisk design frimerkerelaterte produkter:

Bedrift: Postens Frimerketjeneste ved Morten Berner, tlf. 23 14 78 65

Designfirma: Enzo Finger Design AS ved Enzo Finger, tlf. 23 27 72 77

Figgjo:

Bedrift: Figgjo AS ved Mari Simonsen Espedal, tlf. 51 68 35 00

Designfirma: Scandinavian Designgroup ved Anniken Fjelberg Lunde, tlf. 22 54 95 00

Designfirma: Figgjo AS ved Jens Olav Hetland, tlf. 51 68 35 00

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

PUBLISERT 01.11.2000 00:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde