Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Figgjo vant høythengende designpris

Fatserien 1 2 3 fra rogalandsbedriften Figgjo

Fatserien 1 2 3 fra rogalandsbedriften Figgjo

Oslo (NW): Fatserien 1 2 3 fra rogalandsbedriften Figgjo ble tirsdag kåret til landets beste designprodukt. Det er første gang Norsk Designråd deler ut Hedersprisen for God Design. - Nå blir det fest, sier en glad direktør.

Årets store happening for designbransen, Designdagen samlet toppsjiktet i norsk designbransje. Det knyttet seg mest spenning til hvem som skulle vinne den gjeveste prisen, Hedersprisen for God Design. Håg, Postens frimerketjeneste og Figgjo var blant de nominerte til prisen som hedrer enerne innen norsk design.

- Jeg er vanvittig overrasket og glad. Vi er jo nybegynnere i forhold til de andre nominerte, så dette hadde jeg virkelig ikke ventet, sier en lykkelig administrerende direktør Per Arne Jensen i Figgjo.

Hjem til fest
Figgjodirektøren ønsker å dele æren med hele staben som har jobbet fram den prisbelønte fatserien.

- Egentlig skulle jeg vært i mange møter på onsdag, men nå har jeg mest lyst til å reise hjem og feire med de ansatte, sier Jensen.

Det er ikke første gang Figgjo blir hedret for sin designsatsning. Allerede i 1969 fikk bedriften sitt første Merket for God Design, som de også mottok i 1996.

Figgjo fikk prisen både for selve fatserien og for dens grafiske profil. Det er Scandinavian Design Group (SDG) som står bak den grafiske profilen.

- Vi er imponert over at en tradisjonsrik industribedrift som Figgjo har turt å komme fram til et moderne og distinkt uttrykk, og det er en stor ære for oss å få denne prisen, sier Anniken Fjelberg Lunde i SDG.

Nysatsing
Den nye suksessen er et resultat av en prosess som startet i 1995 da bedriften begynt å satse bevisst på merkevarebygging og langsiktig produktutvikling.

- Vi vil bruke hedersprisen aktivt i vår markedsføring både mot eksportmarkedet og her hjemme i Norge. Samtidig er det en viktig anerkjennelse internt i bedriften, sier Jensen.

Designdagen hadde i år rekordoppslutning med over 400 bedriftsledere, designere og produktutviklere fra hele landet.

Kontaktpersoner:

  • Prosjektleder i Norsk Designråd, Jannicke Hølen, tlf. 22 59 01 91, mob. 90 56 29 09.
  • Informasjonsdirektør i Norsk Designråd, Grete Kobro, tlf. 22 59 01 98, mob. 90 76 59 71.

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

PUBLISERT 28.11.2000 00:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde