Tekst Større | Mindre
Gå til innhold

Søk

Velg språk

NORSK DESIGNRÅD

Nyheter og informasjon

Nyheter og informasjon

Du er her:Designheder til Lasse Kjus

Det er ikke spart på noe i den nye Kjuskolleksjonen. Både materialet og tekniske detaljer ble berømmet av juryen bak Merket for God Design.

Det er ikke spart på noe i den nye Kjuskolleksjonen. Både materialet og tekniske detaljer ble berømmet av juryen bak Merket for God Design.

Oslo (NW): Lasse Kjus’ nye sportsklær var blant de 46 produktene som tirsdag fikk Merket for God Design på Designdagen i Oslo. - Norske bedrifter er designbevisste som aldri før, sier direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

134 bedrifter fra hele landet søkte i år om Merket for God Design. 46 produkter kom gjennom nåløyet og kan smykke seg med den prestisjetunge utmerkelsen som deles ut av Norsk Designråd..

- Det er gledelig å se at stadig flere norske bedrifter tenker bevisst design i produktutviklingen , noe som er nødvendig for å hevde seg i en knallhard konkurranse, sier administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd.

Lykkelig Lasse
Det er ikke bare i skibakken Lasse Kjus blir premiert. Sportsklærne som bærer hans navn, fikk hele to utmerkelser på Designdagen, én for sin gjennomførte grafiske profil og én i kategorien tekstil- og konfeksjonsdesign.

- Dette er veldig moro, og jeg setter stor pris på en slik utmerkelse, sier en glad og travel Lasse Kjus fra skiløypa i Canada. Det var storebror Jørgen som tok i mot prisen på vegne av Lasse.

Juryen er ikke i tvil om at de norskproduserte sportsklærne til Kjus Systems holder en internasjonal høy standard. Det er Rune Stranda i Design Rune, som står bak kolleksjonen.

- Klærne er spesielle fordi det ikke er spart på noe når det gjelder materialbruk og andre tekniske løsninger. Dette er dessuten første gangen jeg mottar en designpris, og det er stimulerende, sier hobbyalpinist og designer Rune Stranda.

Sportsklærne er utviklet i nært samarbeid med Lasse Kjus, og skistjernen har selv vært med på å teste produktene under krevende værforhold.

- Vi ønsket å ta tak i Lasse Kjus’ personlighet, og gjøre den til en merkevare. Kjus er en ekstrem skikjører, og dette har vi ført videre i den kompromissløse kvaliteten på kolleksjonen, sier strategisk rådgiver Bård Annweiler i Scandinavian Design Group.

Oslo og Møre på topp
Hele 20 Oslobedrifter fikk Merket for God Design. Fjorårets toppfylke, Møre og Romsdal, ligger på en klar andreplass med fem utmerkelser, og er fremdeles Norges møbelfylke nummer én. Både Foraform og Hovden er blant mottakerne av det høythengende designmerket.

- Vi har en ambisjon om at alle våre nye produkter skal oppnå Merket for God Design. Det brukes bevisst i markedsføringen og blir oppfattet som et kvalitetstempel, sier markedssjef Arild Bakke i Foraform.

Møbelfabrikken fikk også Klassikerprisen for God Design. Den deles ut til produkter som har vært i produksjon og salg de siste ti årene.

Stor bredde
Mottakerne av designutmerkelsene har aldri før representert en så stor bredde som i år. Her finner vi alt fra skoleutsmykking, fritidsbåter, kakemiks, skistaver og gulvtepper til parkmøbler og handlekurver.

Aetat fikk Merket for God Design for sin innsats med å samle hele virksomheten under ett navn og én grafisk profil.

- Det er liten tradisjon for å tenke design i offentlig sektor, og derfor er vi ekstra stolte av denne utmerkelsen, sier Katrine Høysæter Larsen i Aetat. Etaten fikk Merket for God Design for sin nye grafiske profil på alt fra skilt til papirmateriell og nettsider.

Én kandidat i kategorien for kunstindustridesign fikk Merket for God Design, og 17 utmerkelser ble delt ut til grafisk designsatsing. Den øvrige fordelingen var 15 utmerkelser i industridesign, sju til designmøbler og seks til tekstil- og konfeksjonsbransjen.
 

Kontaktpersoner:

  • Prosjektleder, Norsk Designråd, Jannicke Hølen, tlf. 22 59 01 91
  • Informasjonsdirektør, Norsk Designråd, Grete Kobro, tlf. 22 59 01 98

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Denne artikkelen er skrevet for Norsk Designråd.

PUBLISERT 28.11.2000 00:00

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde